Partita IVA 1080220328   © Peter Senizza 2011 - 2019 All rights reserved.

Tolmačil sem v številnih evropskih mestih, kot so na primer London, Pariz, Bruselj, Praga, Zürich, Lozana, Rim, Budimpešta, Barcelona, Nica, Marselj, Vatikan, Milan, München, Ljubljana in Benetke.

Predstavitev


Slovenski in italijanski državljan, po 18 letih poklicnih izkušenj sem do danes prevedel več kot 6 milijonov besed, opravil približno 7.500 naročil in tolmačil na več kot 950 dogodkih.


Diplomiral sem iz prevajanja in konferenčnega tolmačenja na Visoki šoli modernih jezikov za tolmače in prevajalce Univerze v Trstu (SSLMIT), nato pa sem zaključil še podiplomski študij iz vodenja in projektnega vodenja. Pridobljene kompetence sem nagradil z obiskovanjem številnih drugih izpopolnjevalnih tečajev in strokovnih delavnic, ki so jih priredile Univerza v Trstu, Univerza v Ljubljani, Javna agencija za knjigo Republike Slovenije in Britanska trgovinska zbornica v Italiji.


Zato, ker sem globoko prepričan v pomen in dejavnost strokovnih združenj, sem se včlanil v Italijansko združenje prevajalcev in tolmačev (AITI), v Chartered Institute of Linguists (CIOL) in Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije (DZTPS). Poleg tega sem tudi redni član najpomembnejšega svetovnega spletnega portala za tolmače in prevajalce (PROZ).


Od leta 2010 sem vpisan v seznam ponudnikov tolmaških storitev Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije in Sekretariata Srednjeevropske pobude - SEP.


Med javne in zasebne naročnike, ki so se poslužili mojih storitev sem počaščen, da lahko uvrščam tudi NATO, Ministrstva Republike Slovenije za zunanje zadeve, notranje zadeve, finance, gospodarstvo, kulturo, promet ter okolje in prostor, mednarodne družbe in organizacije BMW, Renault, FCA, Citroën, Pfizer, Sony, Toshiba, Benetton, Dell, RAI, Unicredit, WWF Italia in številne druge.


V svoji poklicni karieri mi je bila ponujena priložnost, da sem tolmačil nekatere vidnejše mednarodne osebnosti, kot so na primer predsednika Republike Slovenije Danilo Türk in Borut Pahor, Predsednik Vlade Marjan Šarec, Evropska komisarka Violeta Bulc, ministri Republike Slovenije Boštjan Poklukar, Miro Cerar, Zoran Poznič, Samo Fakin, Peter Česnik, Dejan Židan, Boris Koprivnikar, Anton Peršak, Samuel Žbogar, Julijana Bizjak Mlakar, Karl Erjavec, Boštjan Žekš, Ljudmila Novak, Dorijan Marušič, Gorazd Žmavc, Darja Radić in Majda Širca, ministri Republike Italije Luciana Lamorgese, Dario Franceschini, Giuliano Poletti, Franco Frattini, Paolo Romani, Antonio Di Pietro in Giancarlo Galan, večkratna nominiranca za Nobelovo nagrado za literaturo Boris Pahor in László Krasznahorkai, italijanski filozof Gianni Vattimo, svetovni prvak Filippo Magnini, predsednik Dežele Lombardije Roberto Formigoni, guvernerja Avtonomne dežele Furlanije Julijske krajine Riccardo Illy in Debora Serracchiani.